Årsmöte 2024

24 oktober, 2024

Kallelse till årsmöte med Vika Biodlarförening
Tid: 10,00 den 16 september 2024

Plats: Templet Vika, Vikavägen 129, 791 95 Falun

Föredragningslista för årsmötet 2024
1.      Årsmötet öppnas av föreningens ordförande

2.      Val av mötesfunktionärer

– mötesordförande

– sekreterare för årsmötet

– justeringsledamöter

3.      Godkännande av kallelsen till årsmötet

4.      Föredragningslistans godkännande

5.      Styrelsens redogörelse för året som gått

– verksamhetsberättelse

– bokslut, ekonomi

– revisionsberättelse

6.      Beslut angående ansvarsfrihet

7.      Behandling av motioner och styrelseförslag

Inga motioner har inkommit.

Styrelseförslag: Styrelsen föreslår att Vika biodlarförening sammanslås med
Säterbygdens biodlarförening.

(Det innebär att Vika Biodlarförening upphör. Ett extra årsmöte krävs för att
beslutet skall genomföras.
Medlemmarna överförs till Säterbygdens biodlarförening.)

8.      Datum för extra årsmöte

9.      Styrelsens förslag ang. verksamhet det kommande året

– möten och andra aktiviteter (se nedan)

– beslut ang. medlemsavgift

10.    Val av ordförande

11.    Val av styrelseledamöter

12.    Val till honungsbedömningskommittén

13.    Val av revisor och ersättare till revisorn

15.    Val av valberedning

16.    Val av ombud och ersättare till distriktets årsmöte

17.    Övriga valärenden

– ansvariga för medlemsregistret

– bihälsosamordnare

– svärmsamordnare

– hemsidesansvarig

18.    Övrig information

19.    Avslutning

 

 

Verksamhetsberättelse Vika Biodlarförening 2023–2024

 

Årsmöte hölls 19 november i Templet Vika. Styrelsen består av Gustav Boklund ordförande, samt ledamöter Cecilia Rastad, Karin Trotzig, Inge Skog, och Gunilla Streijffert. Sedvanliga årsmötespunkter behandlades. Dessutom diskuterades verksamheten i distriktet, samarbetet i distriktsstyrelsen tycks inte fungera bra.

Planeringsmöte för 2024 hölls i Templet Vika den 23 mars. Datum och plats för bigårdsmöten bestämdes. Varje möte börjar med att alla deltagare ger en kort lägesrapport från sin biodling.  Vi skall även ta upp intressanta artiklar från Bitidningen. Bigårdsmöten bestämdes, se nedan. Informerades om att en honungskurs arrangeras på Staberg den 2:a maj. Gunilla planerar en temadag om vax på Lilltorpet i maj. Informerades om Faluföreningens bigårdsmöten.
18 maj: Vaxhantering och bihälsa på Lilltorpet. Richard Johansson föreläste om bisjukdomar. Praktisk vaxhantering uppvisades med vaxsmältning och tillverkning av vaxkakor. Ett bra och välbesökt arrangemang.

1 juni hos Inge: Mötet besöktes även av medlemmar från Säterbygden. Inge visad utrustning för drottningsodling. Visade även utrustning för att utvinna ljunghonung, perforeringsmaskin samt honungspress. Inge visade även en intressant buske, Brakved, som ger pollen och nektar.

13 juli hos Jörgen: Deltagarna redogjorde för sina bigårdar och honungsskörd på försommaren. Några svärmar har förekommit. Varierande honungsskörd, från mycket bra till sämre än vanligt.

Vi enades om att tillsammans beställa en hel pall med Bifor.

10 augusti hos Cecilia: Vi diskuterade återigen verksamheten i distriktet. Samarbetsproblem.

Vi diskuterade framtiden för föreningen. Vi har få medlemmar som deltar på bigårdsträffar och årsmöten. Det kommer att bli svårt att få fram en styrelse på årsmötet. Ett samgående med Säterbygden föreslogs. Vi försöker delta på deras möte den 28 september. Vi informerade även om våra bigårdar, svärmar, honungsskörd mm. Hembygdsföreningen i Stora Skedvi vill gärna att någon från föreningen säljer honung på Hembygdsgården den 17 augusti.

14 september hos Gustav: Vi hade honungsprovning och bedömning. Gustav har sålt honung på Hembygdsgården, ca 10 burkar. Tveksamt om det är värt besväret att delta. Styrelsen enades om att på årsmötet föreslå en sammanslagning med Säterbygden. Namnfrågan diskuterades, kan Vika ingå i den sammanslagna föreningens namn? Distriktets ordförande Lasse Helander sköter distriktet på ett tveksamt sätt. Gunilla undersöker närmare. Gunilla påminner om att alla medel mot varroa skall journalföras.

28 september möte med Säterbygden: Vi deltog i deras honungsprovning. Vi diskuterade ett samgående, Säterbygden hade inget att invända mot detta. Vid sammanslagning överförs alla medlemmar i Vika till Säterbygden. Vi enades om att det är enklast att Säterbygden behålls som namn på den sammanslagna föreningen.

 

Ekonomisk berättelse: Inga inkomster eller utgifter. Kassan är på 0 kr.

 

Förslag på verksamhetsplan: Att gå samman med Säterbygdens biodlarförening. Härigenom läggs Vika biodlarförening ned och styrelsen upplöses. Genomföra ett extra årsmöte under vintern-våren 2025. Genomföra minst 4 bigård